Sundhed er andet og mere end sund kost og motion

Er du en af dem der kaster sig på motionscyklen, efter at have indtaget den ene grønne juice efter den anden? En af dem der arbejder intenst på at bevare sig sund?

Så har der måske også været en lille indre stemme ind imellem, som har undret sig over, at diverse sundhedsguruer bliver syge af kræft, stress og andre alvorlige sygdomme?

Du gør klogt i at lytte til den undren. For den har noget på sig.

Der mangler en væsentlig brik i den generelle forståelse af, hvad der forårsager sygdom.

For forudsætningen for at den sunde kost og motionen faktisk har den virkning, du dybest set ønsker, er at du får bearbejdet den negative virkning af fortidens traumer. Får mental sundhed.

Er dit nervesystem på overarbejde?

Kort sagt, så får sygdom lov til at udvikle sig i en krop, der har travlt med at holde styr på indre psykiske og mentale ubalancer.

Gamle traumer. Nye traumer. Negative følelser, situationer, oplevelser der ligger i systemet – ubearbejdede. Uforløst.

Alt det fra fortiden, som du har pakket væk, og som du måske tænker ikke eksisterer, fordi det er overstået.

Det er det bare kun tidsmæssigt. Det befinder sig stadig i dit nervesystem, som derfor er på overarbejde, indtil du vælger at forholde dig til de gamle traumer.

Det er den belastning, der skaber en ubalance i dit system. Og gør opmærksom på det på forskellig vis.

Når de signaler du får bliver overhørt, fordi de ikke bliver forstået som den hjælp, de i virkeligheden er, er de nødt til at blive mere og mere tydelige. Og derfor går de fra at være et mindre ubehag, som du måske tager en pille for eller overdøver med meget motion, vin eller lignende.

Og så udvikler de sig, og bliver mere og mere tydelige. Når de ikke længere kan overhøres, er de blevet til angst, stress, migræne eller sygdomme af forskellig slags.

Din krop, sind og psyke søger mod mental sundhed

Din krop og dit sind gør alt, hvad der er muligt, for at få gjort dig opmærksom på at noget er galt. Ofte skal det blive meget alvorligt, før vi begynder at lytte. Men når vi tænker over det, har der ofte været mange advarsler.

Så når du oplever angst, stress og migræne, har der sikkert forinden været søvnproblemer, uro, tankemylder, hovedpine og meget mere af samme slags. Ofte i en del tid. I nogle tilfælde i mange år.

Måske har du også oplevet utilfredshed, tristhed, konflikter, og en manglende ret til at være dig?

Og du har med garanti en viden om, (for det har vi alle uden undtagelse) at der i dit liv, har været traumatiske oplevelser, der har påvirket dig voldsomt.

Og de forsvinder ikke, bare fordi tiden går. Tværtimod. Det er dem, der laver ballade, og er den bagvedliggende årsag til, at du nu er udfordret.

Du kan blive mentalt sund, når du forstår signalerne rigtigt

Når du lytter til din krops signaler og forstår, hvad de vil fortælle dig, har du mulighed for at erfare, at det, du oplever som en udfordring, er din mulighed for et nyt liv.

Du kan finde den ægte vej tilbage til dig selv.

Til mere sandhed om, hvem du egentligt er. Mere adgang til dit potentiale. Mere ægte liv i dit liv. Mere sundhed.

Del dette med folk du holder af.