Videnskaben forsker i hypnose

På Ålborg Sygehus forskes i hypnoses virkning på senhjerneskader

Til stor overraskelse for forskerne er der opnået markante forbedringer af patienternes hukommelse på blot få behandlinger med hypnose. Selv hos mennesker der har hjerneskader, der er erhvervet for 40 år siden.

Jonas Lindeløv laver en Phd i Psykologi om emnet.

Er du nysgerrig, kan du læse mere på linket.

LÆS MERE HER

I Ugeskrift for Læger har Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Aarhus Universitetshospital, redegjort for virkningen af hypnoseterapi i forbindelse med funktionelle mavesmerter hos børn og unge.

De skriver:

Hidtil har psykologiske behandlingsmetoder, som kognitiv adfærdsterapi (KAT) og hypnoseterapi (HT), vist de mest lovende resultater som behandling af denne patientgruppe. I denne artikel gives en status over den nuværende viden om effekten af HTbehandling ved FAP og IBS hos børn og unge.

LÆS HELE ARTIKLEN HER

1 million kr fra Trygfonden til forskning i hypnose

Allerede for flere år siden, da Jonas Lindeløv var PhD studerende, havde han særdeles positive resultater med anvendelse af hypnose i forbindelse med erhvervet hjerneskade.

Jeg havde inviteret ham til at holde et foredrag, og han fortalte her om, hvordan de fleste patienter blev i stand til at få et normalt, eller næsten normalt, liv tilbage.

Hypnose i sig selv helbreder ingenting.

Hypnose skaber adgang til underbevidstheden, og giver mulighed for bearbejdning af den egentlige årsag til det problem, man oplever nu.

Ikke det, man kan tænke sig til, men det, som man netop ikke kan tænke sig til.

Det skaber de bedste resultater. Både fysisk og psykisk.

LÆS ARTIKLEN HER

Bliv klogere på hvad hypnose egentlig er på Netdoktor.dk

NETDOKTOR OM HYPNOSE

Bobby Zachariae, er psykolog og har en doktorgrad i medicin

Han har siden slutningen af 1980’erne forsket i hypnose. Han siger:

“Forskning har således dokumenteret, at psykologisk behandling, som udføres, mens klienten er i hypnotisk tilstand, er mere effektiv end den psykologiske behandling alene”

SAMVIRKES ARTIKEL OM ANGST OG HYPNOSE