Veksler du rå modstand til velslebne brillanter?

Nogen bevæger sig hele livet på et stenfyldt underlag, der gør mere eller mindre ondt. Nogle har fået hård hud og andre har vænnet sig til, at stenene gør fremdriften usikker, besværlig og smertefuld.

På et tidspunkt viser der sig sten af en sådan størrelse, at de ikke lader sig bortforklare eller fornægte. Det kan for eksempel være en skilsmisse eller en fyring, eller måske alvorlig sygdom.

En sten af den størrelse kræver noget af os.

Vi kan ikke blot vende ryggen til og lade som ingenting, som med de mindre sten. Vi er nødt til at vælge, om vi vil kæmpe med den.

Prøve at komme uden om den, lade den stoppe os, eller om vi vil have modet til at lade mødet med den, bringe os i dialog med vores følelser og dermed vores egentlige sandhed.

Det sidste lyder bedst, ikke sandt? Så hvorfor er det ikke lige præcis det, vi alle vælger?

Det kræver mod

De følelser vi møder, er ofte en hilsen fra meget gamle dage.

Fra en tid hvor vi ikke havde de resurser vi har nu.

Og som bringer os i kontakt med de mindre sten på vejen, som er den negative historie om os selv, som vi kender så godt.

Det kan være en historie om at være forkert, uduelig, ikke god nok,  og måske rummer den også en angst for, om vi overhovedet kan klare os selv.

Når den slags følelser griber os, kan de nogen gange kontrollere hele vores verden, vores tanker og måden vi opfatter både os selv og vores omgivelser på. Vi falder nærmest ned i et dybt hul, uden stopknap.

Og vi får lyst til at komme væk.

I en fart. Finde en vej udenom den sten, kæmpe med at komme over den, eller måske bare opgive og lade den være endnu en begrænsning.

Lade os lukke endnu mere ned.

Når du ser stenen direkte i øjnene

Måske er du ikke klar over, at sådanne sten er helt unikke muligheder for at sætte dig selv fri fra gamle begrænsende overbevisninger, mønstre du har lært dig for at overleve, og generobre adgangen til hvem du virkelig er?

At du kan forvandle den kedelige grå sten, til den mest værdifulde, velslebne og smukke brillant.

Og dermed ikke længere lade fortiden kontrollere nutiden.

Og tænk hvilke nye muligheder, nye oplevelser, nye udfordringer og nye glæder det giver, at leve sit liv indefra og ud, autentisk, ligetil og sandt.

Del dette med folk du holder af.