Tænk hvis selvværd var noget, man købte på dåse

Så ville det blive flået ned af hylderne.

Selvværd er attraktivt. Ikke kun for den enkelte, som måske mangler det, men for os alle. Vi tiltrækkes af selvværd, fordi folk der har det, hviler i sig selv, og virker naturlige i alle situationer. De er behagelige at være sammen med.

Og hvad er mere naturligt, end at føle sig værdifuld som menneske?

Sådan er det bare langtfra. Hvorfor?

Fordi vi igennem vores opvækst har været i situationer, der har medvirket til, at vi har gjort os selv mindre.

Vi har gjort os selv skyldig i andres følelser. Og tilpasset os så vi fyldte mindst muligt for ikke at være besværlige, når stemningen derhjemme var ubehagelig, eller vi kunne mærke, at der ikke skulle noget til, for at vælte læsset.

Vi har været bange, uden nogen har set det, så vi har skullet overkomme vores følelser selv. Og følt os skamfulde over overhovedet at have dem. Når vi ikke har følt os elsket, har vi påtaget os ansvaret.

Så er det nok fordi, vi ikke er værd at elske.

Hvad du ikke har, kan du få

Vi skal aldrig nogensinde tro, at løbet er kørt og at alting er for sent. Det er det langtfra.

Ved at bearbejde de gamle følelser, vikler du dig ud af begrænsningerne, og tilbage til den egentlige udgave af dig selv. Den der er elsk-værdig.

Din krop husker følelserne

Ellers ville de jo ikke kunne påvirke os mange år senere. Ovenikøbet uden at vi altid kan huske historien som sådan, så kan kroppen altid huske følelserne, som den vakte.

Det der skete engang, har vi forstået med et barns logik, set det med et barns øjne, og opfattet det med et barns erfaring. Som voksen er det muligt at forstå på et helt andet niveau.

 

Del dette med folk du holder af.