Q&A om hypnoseterapi

Det, jeg svarer på her, er med udgangspunkt i min etik, og hvordan tingene foregår i min praksis.

Og der er en ting, som du altid skal holde dig for øje. Uanset hvilken type af behandling du søger.

Det er, om du kan have tillid til den person, der skal hjælpe dig.

Er du det mindste i tvivl, så lad vær´, og find en anden der er mere rigtig for dig.

Hypnose er et værktøj ligesom hammer og sav er det

Hammer og sav kan det samme, uanset hvem der bruger dem. Men det resultat der skabes, afhænger af både hvem der bruger det, og hvad det bruges til.

Hypnose skal opfattes som et redskab, som ingen forskel gør i sig selv. Derfor er det vigtigste for dig, den terapi der foregår, mens du er i hypnose. For det er den, der hjælper dig til at skabe egentlig transformation.

I hypnose, får du mulighed for at komme om bag ved dine strategier for selvbeskyttelse, og ind til den du er i virkeligheden. Dit ægte selv.

Jeg bruger hypnose sammen med mine intuitive evner, store psykologiske viden og forståelse, til at hjælpe dig med at identificere og transformere de negative følelser og energi, der er bundet til gamle oplevelser.

Jeg bruger op til to timer hver gang. Fordi det er vigtigt, at vi kommer hele vejen rundt om den udfordring, du kommer med.

Jeg fik denne mail fra L, som har rigtig gode erfaringer med hypnose som behandling.

Hun skrev til mig, fordi hun ofte skal svare på spørgsmål, som dem jeg svarer på her på siden. Og hun bad mig skrive svarene her.

Håber du også kan bruge disse svar.

“Mange forbinder hypnose med show-hypnose og er derfor med gode grunde lidt nervøse for, hvad der vil ske, hvis man går i hypnose.

Under show-hypnose ser man folk der ter sig helt utroligt. De rende rundt og siger som en høne, de tror deres tøj brænder og alt muligt andet, som vedkommende, der udfører hypnosen finder på og får folk til at gøre.

Bagefter, når de folk, der har været under hypnose oppe på scenen kommer tilbage fra hypnosen, så kan de intet huske. Og med dét in mente, så kan jeg godt forstå, hvis der er nogen. der er skeptiske eller ikke kan se, hvordan hypnose kan være positivt og helbredende for sindet.”

Q   

Har du selv har kontrol?

Det har du 100 %.  Men føler du et behov for det, mangler du tillid. Enten til dig selv eller din behandler.

Q

Er man tilstede mentalt?

Ja. Indimellem kommer du til at tænke på dagligdagsting, som at du skal huske at købe kaffe på vejen hjem. Så dit mentale sind er fuldt ud tilstede hele tiden. Og du kan hurtigt bringe dig selv ud af hypnose, ved at følge dit mentale sind.

Er det sådan noget, hvor man sover?

Du er stærkt fokuseret på det, der foregår inde i dig, og er nok mere lysvågen end normalt. En sjælden gang kan nogen falde i søvn, enten fordi de er meget trætte, eller fordi der er noget deres sind vil undgå at forholde sig til.

Q  

Kan du huske, hvad der er sket bagefter?

Du husker det hele.

Kan terapeuten så få dig til alt muligt?

Nej. Du er lige så meget i kontrol, som i alle andre former for terapi. Når man (i shows) kan få folk til ting, der ser vanvittige ud, er der nogle ganske bestemte forudsætninger for det. Men det har INTET med terapeutisk hypnose at gøre.

Er det ikke farligt?

Hypnose i sig selv er ren afslapning og helt uskadeligt. Forudsat du har valgt en dygtig terapeut, der har psykologisk viden, kan du være helt tryg.

 

 

En behandling med hypnose er måske noget andet, end du forestiller dig?

Læs med her og få et indblik i, hvordan det forgår.

Du sidder i en behagelig stol, og jeg guider dig til at slappe rigtig godt af. Hvis du har prøvet at meditere, er det en indre fokusering på lidt samme måde.

Hvis du nu tænker, at det aldrig er lykkedes dig at meditere, for der er alt for mange tanker, så er det her hypnosen skiller sig ud. Her lykkes det altid.

Når der først er ro i din krop og i dit hoved, bliver det mere tydeligt for dig, hvad der sker i kroppen.

Du vil opleve det som en meget behagelig tilstand at være i. Vi taler sammen undervejs, og du kan sagtens svare på spørgsmål. I modsætning til egentlig samtaleterapi, er der ikke noget der forstyrrer dig, og du kan komme direkte ind til kernen i problematikkerne.

Det kan være overraskende at opdage, at det nogen gange er ting, der for en voksen forekommer små, som har været årsag til megen smerte.

Ofte, fordi vi som små børn, tolker og forstår det, der sker omkring os som vores skyld. Et enkelt eksempel kan være barnet, der skal begynde i vuggestue, og tolker det som en afvisning fra mor. Det forstår vi som voksne, at det ikke er, men kroppen rummer stadig følelsen af ikke længere at være god nok.

Underbevidstheden taler i billeder

Derfor dukker der ofte billeder op, når hjernen og vores logiske sans sættes på stand by.

De viser sig altid at give virkelig god mening i forståelsen af en problematik. Et billede kan være komplekst, og indeholde et stort antal informationer på en gang.

Derfor bliver du også opfordret til at tage dem meget alvorligt, selvom de måske ikke med det samme giver mening.

Du får min hjælp til at identificere de følelser, du oplever, og som kan vise dig vej tilbage til de oplevelser, der har aktiveret følelserne.

Det første kim kan befinde sig langt tilbage i tiden. Du vil aldrig være i tvivl om, at de følelser du mærker er ægte.  For de sidder i kroppen og er meget tydelige.

Jeg hjælper dig til at bearbejde de følelser, der ikke blev bearbejdet, dengang de opstod.