Hypnose mod angst

Angst er pr definition ulogisk. Den har ikke noget konkret på sig. Alligevel stjæler den dit liv. Og angst forsvinder ikke af sig, for selvom den er ulogisk, har den en eller flere vældig gode grunde til at være der.

Grundene kan du i nogle tilfælde tænke dig til.

Det kan være ting, du har været udsat for, som mobning for eksempel, som du kan sætte i forbindelse med angsten. Og selvom du måske ikke længere bliver mobbet, så vidner angsten om, at du stadig bærer på mobningens virkning.

Det kan også være meget mindre tydeligt for dig, hvad der er årsagen. Men angst kommer ikke af ingenting. Og det vigtige er at finde og bearbejde årsagen (- erne), så du kan blive fri til at leve dit liv, som du ønsker det.

Og ja, det er absolut muligt!

Hypnose mod angst er effektivt, fordi årsagerne ALTID befinder sig i underbevidstheden og i nervesystemet. Både dem du kan tænke dig til, og dem du ikke kan. Det er derfor angsten fortsat er der, selvom situationerne, der var årsag til den, er overstået for længst.

Når du bruger hypnose mod angst, skaber du en indre forandring der er vedvarende, der ikke kræver noget af dig imellem behandlingerne, og som naturligt sætter dig i stand til at leve dit liv, som du ønsker. Uden begrænsninger. Frit.

Angst kan gradbøjes.

Målt på den begrænsning af dit liv, af dit frie valg, og af dine muligheder, angsten medfører.

Læs mere herunder.

Symptomer på angst

De fysiske symptomer er mindst en og ofte flere af dem, du finder herunder:

  • tørhed i munden,
  • hjertebanken,
  • svedige håndflader,
  • indre uro,
  • svimmelhed,
  • tankemylder,
  • søvnproblemer,
  • stress,

Ved behandling med hypnose forsvinder alle symptomer.

Også de psykiske symptomer. De viser sig ofte ved indre uro og ubehag og er kendetegnet ved, at du forsøger at undgå ting og situationer.

Det er en strategi. Undgåelse. Den kan du læse om herunder.

Kontrollerer du din angst ved at undgå eller overvinde?

Den mindre angst kan du i vidt omfang kontrollere. Enten ved at undgå ting, der giver dig den ubehagelige følelse af angst. Eller ved at overvinde den, som du kan læse om længere ned i teksten.

Nogen er angst for at flyve, andre er angst for at køre bil, og i de tilfælde findes der alternativer. Konsekvensen er selvfølgelig, at friheden til at leve livet bliver mindre.

Og så kan det være fristende at overbevise dig selv om fortræffeligheden ved tog, og at alting går langsommere og opleves mere intenst.Og du får sjælen med. Og det er alt sammen helt rigtigt.

At du sjældent når til New York eller Bangkok på den måde, kan det måske også lade sig gøre at overbevise dig selv om er helt lige meget.

Måske slet ikke noget du ønsker. Berlin er også fin.

Spørgsmålet er, om du i virkeligheden bilder dig selv noget ind?

I dine egne ører har du nogle helt plausible forklaringer. Men er de egentlig sande? Eller er det blot et påskud, for at undgå at komme i kontakt med din angst?

For så kommer der måske en dag, hvor du virkelig er ked af alt det, du aldrig kom til at opleve.

Der findes også situationer der måske medfører angst, som du har svært ved at undgå. Sådan en angst er præstationsangst, som du kan læse om herunder.

Forsøger du at overvinde din præstationsangst?

Præstationsangst kan være et eksempel på en type angst, du forsøger at overvinde.

Det kan du gøre, fordi du har et mål, noget du virkelig ønsker at opnå. Det kan være en eksamen, du gerne vil bestå, for at få den uddannelse du drømmer om.

Eller måske er det, når du skal sige noget i en forsamling, og mærker ubehaget ved øjnene der hviler på dig? Og hvor det eneste du kan tænke på, er hvad du selv skal sige, når det bliver din tur?

Hvis du kan, vil du sandsynligvis forsøge at overvinde din angst i de situationer. Og lykkes med det i større eller mindre grad. Men hånden på hjertet. Uden den angst, ville du så ikke føle dig meget bedre tilpas, og præstere meget bedre?

 

Angst er ingen sygdom

Selvom den i ekstreme tilfælde kan se sådan ud.

Generaliseret angst, er angst der ikke er målrettet en enkelt ting, men mange forskellige ting. Det er den “store angst”, der kan dominere hele dit liv.

Det er en angst, der kan fylde så meget, at det kræver ekstreme foranstaltninger at forsøge at undgå den. Den har ofte store omkostninger for dit liv, og indebærer i nogle tilfælde, at du lukker dig mere eller mindre inde. At du ikke ser andre mennesker mere end højst nødvendigt, og at du ikke har et socialt liv, måske med undtagelse af kontakter på nettet.

At have angst er smertefuldt.

Ifølge flere af mine klienter er det også smertefuldt, at se tilbage på de spildte år.

Med en viden om at det slet ikke var nødvendigt.

Birgitte Reeslev