Du skal rejse dig ved det træ, du er faldet

Jeg har aldrig forstået betydningen af det udtryk, som det i almindelighed bruges. At mere af det samme (druk) skulle kunne hjælpe en til at få det bedre, har aldrig ringet rigtigt i mine ører.

Jeg tror, det i virkeligheden fortæller os, at det der vælter os i livet, er det samme som kan løfte os igen. Og at det ikke handler om drikkevarer, men om livsomstændigheder og hvordan de bruges.

Og så giver det fuldstændig mening.

Når der sker store omvæltninger i livet, kan vi være så solidt funderet i os selv, at det ikke forandrer noget væsentligt i os. At vi så at sige kan bære det, uden at vi vælter følelsesmæssigt.

Alt det du ikke gør, fordi du ikke tør

Når vi tror, vi kan bære det, uden at vi i virkeligheden kan, så er vores system nødt til at lukke ned, for ikke at blive overvældet. Så overlever vi, men i en begrænset udgave af os selv. Måske med mindre selvværd, mindre gå på mod, flere ting vi ikke gør, fordi vi ikke tør, stress, depression, mindre liv i livet generelt.

Så alt det som gør vores liv mindre, end vi i virkeligheden har lyst til, det skal være, er signaler til os om, at der er noget vi ikke har kunnet bære.

Hvis vi bruger de signaler klogt, så lader vi dem være det træ, vi rejser os op ved igen. Så gør vi belastningen til en styrke, en resurse, en erfaring.

 

Del dette med folk du holder af.