Hvorfor bliver du ramt af stress?

Ofte er de mennesker der får langvarig stress,  også dem, der tidligt i livet har oplevet svære ting, som ikke er blevet bearbejdet. Det gør dem særligt stressfølsomme, og mindre robuste.

Det kan være død, skilsmisse, chok, sygdom, mobning og måske ustabile forhold i familien. Så de nuværende omstændigheder der udgør en stressfaktor, lægger sig ovenpå et, måske stort, antal andre stressende oplevelser opstået tidligere i livet. Og så vælter læsset.

Hvis du forstår det sidst ankomne problem, som den eneste årsag til at læsset vælter, får du aldrig skabt ro i nervesystemet igen.

Læs også om Behandling af stress

Ved du, om du er disponeret for langvarig stress?

Det kan du være, når du har noget bagage med dig hjemmefra, der har gjort det nødvendigt for dig at have meget kontrol, eller har gjort dig særlig sårbar. Ofte begge dele.

Det kan betyde, at du har en indre oplevelse af at skulle præstere. At du er meget hård ved dig selv og aldrig føler det kan blive godt nok. Hvor dine forventninger er store. For du er sandsynligvis meget perfektionistisk, både med dig selv, dit hjem og på dit job. Du kræver meget af dig selv, og af andre, og du har brug for at have kontrol med, og styr på, det meste.

Mange af de egenskaber jeg nævner her, er meget fine og vigtige at have med sig. Det er kun, når det tager overhånd, og det bliver et regime, du ikke selv vælger, men føler som en indre tvang, at det bliver et opmærksomhedspunkt.

Du ved, det er en tvang, når du bliver fysisk eller psykisk påvirket, hvis du undlader at gøre det. Når du oplever en uro indeni, eller ikke kan slappe af før det er gjort. Eller bliver vred hvis andre – din familie for eksempel – ikke lever op til dine behov for, at tingene skal være på en bestemt måde. Din måde.

Tvang er det modsatte af at være i balance. Når du er i balance, har du et valg og kan være fleksibel i forhold til, hvad der er bedst lige nu.

Den allerbedste metode til at hjælpe dig finder du lige her Behandling med hypnose

 

Du er meget velkommen til at kontakte mig. Du kan gøre det her
Vil du også af med din stress? Få 15 minutters gratis afklarende samtale, og hør om jeg kan hjælpe dig

Der er sket en kæmpe forandring, som påvirker hele mit liv

Jeg føler mig fri – en indre frihed.
Jeg føler mig mere i min kerne, jeg ved hvem jeg er,  og jeg oplever en  helhed og balance. Det er utrolig flot arbejde af dig, og jeg er meget taknemmelig.
Mit humør er klart bedre, jeg kan filtrere i arbejdsopgaverne, jeg spekulerer ikke så meget, og der er krav jeg ikke vil leve op til, som jeg nu har let ved at sige fra overfor.
Jeg er mere naturlig og åben, og det  påvirker min relation til andre, som er blevet meget lettere og mere ukompliceret. Jeg følger mig selv, og det der er rigtigt for mig, og det var præcis sådan jeg gerne ville have det.
Du må meget gerne lægge dette på din hjemmeside, så min oplevelse forhåbentlig kan være til inspiration for andre med stress.

Jurist. Mand. 44 År.

Del dette med folk du holder af.