Lad livets udfordringer styrke dig

Livet er lidt som en rutsjebane. Det byder både på op og nedture for os allesammen. Forskellen ligger i detaljen –  hvordan vil takler det.

Vi har altid et valg

Vi kan enten lade livets udfordringer udvikle os, eller begrænse os, gøre os mindre. Når du begrænser dig, begynder du at lukke af for sider i dig selv som er fine. Du bliver mindre af alt det, der er smukt og godt. Mister troen på dig selv, lukker af for spontaniteten, bliver usikker og måske bitter.

Alt det er ikke dig. Så du bestemmer, om det skal definere dit liv? Om du vil du undgå, at nedturen bliver en livsstil, du ikke ønsker dig. Der medfører stress, tristhed, bitterhed og tager alt for mange år, der kunne være gode, ud af dit liv?

Psykoterapi er rådgivning for dig, der har ambitioner om det bedste liv. Og som kan se en idé i, at de følelser der måske er kaotiske, overvældende og gør det svært at gennemskue dit situation, med den rette hjælp kan bruges både positivt og hensigtsmæssigt til af LØFTE dig i livet. Udvikle dig, Gøre dig stærkere.

En livskrise kan være en længsel efter noget andet og mere

Mangler du mening i livet? Har du en indre følelse af tomhed? Måske føler du dig utilfreds, mangler livsglæde, har en følelse af at sidde fast og ikke få det ud af livet, du egentlig ønsker. Du synes ikke dine relationer fungerer, du opnår ikke det, du ønsker hverken på jobbet eller privat.

Måske har du evner, du ikke bruger eller lyst til noget, som du ikke tør?

En livskrise kan også være meget konkret

Føler du dig kastet ud på dybt vand?

Livet kan indimellem kaste os ud i situationer, hvor vi har brug for både at bearbejde det følelsesmæssige kaos, det kan have bragt med sig, og samtidig have brug for vejledning til praktisk at komme sundt igennem det.

Det kan være

  • store forandringer der sker i forbindelse med skilsmisse, sorg, det at miste nogen eller noget, at få en diagnose osv.
  • at du fysisk oplever belastning i form af stress, angst, migræne eller lignende.

Et eksempel kan være i forbindelse med en skilsmisse, hvor der er en proces, der bringer os igennem forskellige skidt mod en ny orientering, herunder at familien skal finde en ny måde at forholde sig til hinanden på.

Samtidig er der en følelsesmæssig del, der er fuldstændig fundamental at få bearbejdet, for ikke at ende ud i bitterhed,  konflikter, stress og manglende evne til at indgå i nye forhold.

Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle have gjort, hvis jeg ikke kom her. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvor vi var havnet.

Udtalelse fra klient igennem et skilsmisseforløb

“Jeg ved, hvad jeg har, men ikke hvad jeg får”

Kender du det udtryk? Det passer fortræffeligt til den situation du er i, når du overvejer at gå i terapi. Den situation har vi alle været i. Den tanke har vi alle – uden undtagelse – haft.

Så hvis du genkender nogle af disse overvejelser,

  • Hvad sker der, når jeg først begynder at arbejde med mig selv?
  • Hvad kommer til at forandre sig?
  • Er det der sker, overhovedet noget jeg ønsker?
  • Vil jeg overhovedet kunne klare de forandringer?
  • Kan jeg stole på mig selv?
  • Falder det hele sammen, hvis jeg slipper bare lidt kontrol?
  • Hvad kommer jeg til at miste?

– så er du bestemt ikke alene. Og det er vigtigt, at du tager den frygt alvorligt. Ikke sådan, at den skal forhindre dig i at få det liv, du fortjener. Men sådan, at du vælger den person, der skal hjælpe dig med omhu.

Når du er igennem et forløb, og ser dig tilbage, vil du undre dig. Undre dig over at du opfattede de ting som så vigtige. Og du vil opleve, at du i stedet har fået den ægte vare. Den ægte kontrol kommer nemlig naturligt indefra, og er fleksibel. Du vil hvile i dig selv, og den sikkerhed det giver, at kende dig selv.

Og det der forandrer sig er dig. Derfor vil de valg du træffer være rigtige for dig. Og det vil du kunne mærke.

Så du mister intet. Og får alt.

Det kræver mod at skabe forandring

Min baggrund som psykoterapeut, er din sikkerhed for en seriøs behandling.

Når du arbejder med dig selv, vil udvikle dig personligt, og måske har væsentlige psykiske udfordringer, er det vigtigt, at du kan have tillid til den person, der skal hjælpe dig. Tillid er forudsætningen for, at du kan give dig selv lov til at være sårbar. Du skal vide, at der er en, der kan gribe dig, og hjælpe dig igennem. Ellers tør du ikke. Og det kræver helt enkelt en terapeut med den fornødne psykologiske viden.

Det, du kan forvente at møde her hos Rubens, er en sparringspartner, der hjælper dig til at finde ind til kernen i dit problem, og kan rådgive dig til at skabe forandring. Jeg stiller skarpt på netop det, der ofte ligger under overfladen, eller i mellem linierne, og er svært at få øje på selv. Og hjælper dig til det næste skridt.

Du kan få et egentlig psykoterapeutisk forløb hos Rubens. Se pris her.

Du kan også vælge psykoterapien som en del af behandlingen, som i det tilfælde er kombineret med hypnoseterapi. Det er den kombination der erfaringsmæssigt har den allerstørste virkning. Men ikke kun det. Den er også mest skånsom, den kræver intet arbejde af dig imellem sessionerne, den indebærer mindre snak og hurtigere indre transformation. Se pris her.