Behandling af migræne

Lider du af migræne eller hovedpine?

Så oplever du måske, at din hovedpine forværres, at du skal spise flere og flere piller for at holde den nogenlunde nede, og så begynder du måske at undersøge, om der mon skulle være andre muligheder.

Og det er der. Der er mange.

Og hvordan ved du, hvad du skal vælge og om det faktisk virker?

Det korte svar er, at det ved du faktisk ikke.

Erkendelse af problemets årsag, er altid første skridt til forandring

Det, du med fordel kan spørge dig selv om til en start er, hvorfor du har fået migræne og hovedpine? Herunder ser du min forklaring. Nederst i denne tekst kan du se hvilke spørgsmål, du med fordel kan stille dig selv.

Det er mine erfaring, at når nervesystemet er belastet, måske gennem mange år, giver det udtryk for den belastning på forskellig vis. Nogen får migræne, andre får stress og nogen får begge dele. (Atter andre får sygdomme, men det er en anden sag.)

Lene, en sygeplejerske jeg har behandlet, og som nu er fri for migræne, mener at en ubalance altid vil vise sig som migræne hos hende, fordi det er hendes svage punkt. Og det er en måde at se det på.

En anden er, at migræne klienter ofte har tankemylder og dårlig forbindelse mellem hoved og krop. Det betyder, at de skal tænke sig til alting, og det giver overbelastning i hovedet.

Det vigtige her er naturligvis at forstå årsagerne til, at det er blevet nødvendigt.

Et meget stort behov for kontrol hører også med til billedet. For kontrol er en måde at holde styr på følelserne, så de ikke bliver for overvældende. Og det foregår i hovedet.

Behandling af migræne – og alt det, der begrænser livet

Migrænen i sig selv er smertefuld, men det er ikke det eneste problem. Den medfører ofte:

  • meget sygefravær,
  • ingen rødvin
  • nej til socialt samvær

Sammen med bekymringer om:

  • hvorvidt du kan beholde dit job,
  • at du mister gode oplevelser med venner og familie,
  • at være en belastning for andre,
  • at spise piller i stadig større doser,
  • migrænen nu er på vej igen
  • følelsen af at gå glip af dit liv

Så kan det være svært at bevare optimismen, for det går ligesom kun den forkerte vej.

Du har et valg og en mulighed

Når du vælger at forstå din migræne eller hovedpine som en meddelelse om, at dit nervesystem er overbelastet, har du mulighed for at gøre noget ved det. Og det i sig selv er befriende.

Idet du begynder at få genskabt forbindelsen til din krop, og de følelser der befinder sig der, har du mulighed for at bearbejde de gamle oplevelser, der har begrænset dit liv, og som har resulteret i migræne og hovedpine.

Det giver dig friheden tilbage

Når du gør det, får du ikke kun lagt migrænen bag dig. Du får også kontakt med den du egentlig er, adgang til dine potentialer og alt det livsmod der har været ”holdt fanget” og nu kan blive sat fri.

Fri til at være alt det, du indeholder. Fri til at leve livet som du ønsker det.